2010

Hösten

Nu har vi dragit igång igen efter sommaruppehållet. Vi vill även passa på och tacka alla som besökte oss på invigningen av Botniabanan. Det var en lyckad helg med många intressanta möten.

Boka den 23 september, då är det dax för höstens första körkväll! Ni är välkomna med egna lok och vagnar eller bara för att köra alt. titta. Under kvällen kommer vi att visa filmen American railroad. Steam Train Legacy.

Övriga körkvällar under hösten är den 21 okt, 18 nov och luciakörning söndagen den 12 dec.

28-29 augusti - Invigning av Botniabanan

Ni har väl inte missat att den 28-29 augusti är det invigning av Botniabanan i Umeå. Umeå modelljärnvägsförening kommer att närvara under dagarna med ett utställningstält. Vi kommer att visa upp ett urval av våra modeller och informera om föreningen.

Sommaruppehåll

Nu tar vi sommaruppehåll. Vi drar igång igen i slutet av augusti.

Trevlig sommar önskar UMJF!

Reportage i Allt om Hobby

Missa inte reportaget från UMJF i Allt om Hobby, nummer 4 (2010).

Rapport från tåghelgen

Ett stort tack till alla som var med på tåghelgen den 8-9 maj!

En utförlig rapport från tåghelgen går att läsa på NAJKs hemsida.

Stor tåghelg 8-9 maj

Tillsammans med NAJK anordna UMJF en gemensam tåghelg i Luleå och Umeå helgen den 8-9 maj. Under lördagen kommer vi bl.a. besöka Notvikens lokverkstad och Norrbottens Järnvägsmuseum i Luleå. Under söndagen åker vi till Robertsfors bruksjärnväg och på kvällen besöker vi UMJF. För detaljerat program se bilagan nedan.

Det går bra att vara med på hela eller delar av helgen. Anmäl dig gärna till UMJF eller NAJK via e-post.

Varmt välkomna!

 

2010-01-21: Årsmöte 18 Februari

UMJF inbjuder till årsmöte torsdagen den 18:e februari kl. 19. Mötet hålls i föreningslokalen.

Efter mötet är banan igång för allmän körning!

Välkomna!

2010-01-20: Nytt år, nya tag!

Nu har äntligen verksamheten startats upp efter julledigheterna. Det har hänt mycket under det gångna året då byggnationen av banan har tagit rejält med fart. Luciakörningen blev en riktig succé, då det även var premiär för full trafik på banan. Men än återstår mycket arbete!

 

Om du har funderat på att bli medlem/aktiv i UMJF så är det rätt läge för det nu! Vi behöver bli fler och söker nya kreativa medlemmar. Kom förbi och se om det är något för dig. Du hittar oss på Skolgatan 14 (källarplan) varje torsdag efter 19.00.