2015

Luciakörning

Söndagen den 13 december, kl 12-16, är det åter dax för den årliga luciakörningen med öppet hus. Den nya godsbangården på AC-banan är nu klar för att testas på alvar och mycket har hänt på landskapssidan.

Vi bjuder på luciafika och mycket tågtrafik på banan utlovas.

Varmt välkomna!

 

 

Nya medlemmar sökes!

Vi har ett stort behov av nya aktiva medlemmar, unga som gamla.

Vi söker DIG som är intresserad av allt från att bygga pittoreska landskapsmiljöer, till elektronik och digitalstyrning, till att anordna aktiviteter, till att ta hand om hemsidan. Vi träffas även regelbundet utanför klubblokalen i olika sociala sammanhang. Så om du bara söker ett härligt gäng med tågintresserade är du varmt välkommen. Med fler medlemmar kan vi utöka våra aktiviteter!

Läs mer under Om oss. Hör av dig om du är intresserad!

ps. Hos oss kan man köra "3-räls", "2-räls", svenskt, tyskt, amerikanskt, modernt, ånglok... Den enda restriktionen är att det måste vara i skala H0 (i alla fall på klubb-banan).

Uppstart och höstens aktiviteter

Nu har vi kommit igång efter sommarens uppehåll. Vi fortsätter som tidigare att ha körkvällar den första torsdagen i månaden: 3/9, 1/10, 6/11 och 3/12.

Varmt välkomna!

Nya foton

Nya foton på anläggingen i december.

Ombyggnationer pågår!

Äntligen har en planerad ombyggnation av växelströmsbanan börjat. Vi har insett att Mo inte fyllde sin funktion och inte utnyttjades fullt ut. Så nu är Mo ett minne blott och vår förbindelse med Norge är därmed bruten. Där Mo fanns kommer nu istället Gimonäs att flyttas till. Sen kommer en ny godsbangård till Fågelstad att byggas där Gimonäs var. Den nya godsbangården kommer även att dölja ett nytt tågmagasin. Den nya spårplanen kommer att läggas ut när den har blivit fastlagd.

Även på likströmsbanan pågår revision av den dolda "diagonalen" under Fågelstad. Nytt system för växelindikation håller på att installeras och nödvändiga förbättringar av banan görs.

Vi fortsätter dock som vanligt med körkvällar första torsdagen varje månad med start den 5/2. Vi ber om överseende med att vissa störningar i trafiken kommer att förekomma fram till att ombyggnationerna är klara.

Wink